شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان به فاصله 400 کیلومتری از مرکز استان و 75کیلومتری کهنوج واقع شده است.وسعت آن 14 هزار و 200 کیلومتر و طول جغرافیایی آن 390 کیلومتر می باشد و دارای 390 پارچه آبادی وروستا است .این شهرستان دو بخش و 5دهستان دارد که جمعیت آن 105000می باشد.فقر و محرومیت خشکسالی و مشکلات متعدد دیگر باعث شده که 80 درصد مردم این شهرستان زیر خط فقر زندگی کنند و 2در صد مابقی در حد بخور و نمیر گذران زندگی می کنند.
این شهرستان شدیدا وابسته به امور طایفهها میباشد . هنوز که هنوز است نامزد های انتخابات برای راهیابی به مجلس به سرطایفهها مراجعه میکنند . از مهترین طایفهها و قبایل بومیدر این شهرستان طایفه جهانگیری(شاهکزهی) .هوت{ کرمی، کرمیان، کرویی دراهوان} ،طایفه قباهی،طایفه طاهری ، طایفه دیناربر، حیدری شاهکزی ،طایفه نارویی ، شمبویی ، لر بیئنگ ، طایفه کامرانی ، طایفه حیدری، ،طایفه میرزایی ، طایفه صادقی ، طایفه کشیتی،بهرامی ،احمدی لر،طایفه دستجردی ،بایبست،طایفه رئیسی ، طایفه لورگ ،طایفه جت و قبایل کوه شهری ، رمشکی ، سرحدی ، مارزی ، رودباری ، جلگه ای ، جازی ، ریگی ، توریگی ، شاهوایی ، فلاحی و بسیاری از قبایل دیگری که در طایفه ها و تیره های مختلف تقسیم شده اند
خشکسالی هر روز چهره خود را در مناطق کویری بیشتر نشان می دهد و این خودنمایی در شهرستان قلعه گنج به خوبی مشهود است به طوری که امروز مردم قلعه گنج، شهری در جنوب کرمان با مشکل قطع آب دست و پنجه نرم می کنند.و مردم این دیار گرم که روزهایی با دمای تا ?? درجه را پشت سر می گذارند بیش از هر زمانی به این مایه حیات احتیاج دارند. 13سال خشکسالی در جنوب کرمان علاوه بر روستاها گریبان شهر قلعه گنج را نیز گرفته و مردم این شهر در دمای 50 درجهای هوا با مشکل نبود آب آشامیدنی سالم و قطعی مکرر آب شهری مواجه شده اند. خشکسالی 13ساله در استان کرمان به خصوص در شهرستانهای جنوبی این استان ابعاد تازهای به خود گرفته و موجب قطع شدن آب شرب شهر قلعه گنج مرکز شهرستان تازه تاسیس قلعه گنج در اوج گرمای تابستان و در دمای 50 درجه سانتی گراد شده است. به دلیل مشکل ایجاد شده در سیستم تامین آب لوله کشی، آب آشامیدنی شهر قلعه گنج هر از گاهی تا چند روز پشت سرهم قطع می شود این در حالی است که فقط هر چند سالی یک باربروز بارانهای شدید در این منطقه موجب بروز سیلابهای گسترده و خسارات هنگفت به کشاورزی و دامپروری و همچنین تاسیسات زیربنایی این شهرستان می شود. به نظر میرسد نبود سیل بند موجب شده است، پس از گذشت 13سال خشکسالی بارندگیهای مقطعی نیز نه تنها منابع آبهای زیر زمینی این شهرستان را تغذیه نکرده بلکه موجب بروز سیلاب نیز شده است نکته قابل توجه این که آب مورد نیاز شرب و کشاورزی این شهرستان با وجود برخی رودخانه های دائمی و فصلی شهرستان فقط از منابع آبهای زیر زمینی تامین میشود و تجدید نشدن این منابع موجب شده است این شهرستان در تامین آب تعدادی از روستاها و حتی شهر قلعه گنج نیز با مشکل مواجه شود.بروز مشکلات بهداشتی دور از ذهن نیست در برخی روزها در قلعه گنج آب به طورقطع می شود وشهروندان در ساعتهایی که آب با جریان بسیار ضعیف جریان دارد اقدام به ذخیره سازی آب برای استفادههای ضروری می کنند. و مردم شهر با مشکلات زیادی روبه روهستندو در صورت ادامه این روند شاهد بروز مشکلات بهداشتی زیادی در شهر خواهیم بود.امکان استحمام و شست و شو بسیار محدود شده است.و همچنین کولرهای آبی در دمای 50 درجه بی مصرف شده اند در حال حاضر گرمای قلعه گنج در برخی ساعتهای روز به 50 درجه نیز میرسد و در چنین شرایطی که بسیاری از مردم از کولرهای آبی برای سرمایش محل کار و منازل استفاده میکنند با مشکل مواجه هستند. و ما ازمسئولان شهر قلعه گنج می خواهیم هر چه زودتر نسبت به رفع مشکل آب شهر قلعه گنج چاره اندیشی کنند. طی سالهای اخیر خشکسالی صدمات فراوانی به کشاورزی مردم وارد کرده است . هم اکنون بسیاری از روستاهایی که میشناسیم با تانکر آب رسانی میشوند. وضعیت کم آبی در قلعه گنج و قطع آب لولهکشی در این شهر در حالی مطرح میشود که شغل بیش از 80 درصد مردم این شهرستان کشاورزی است که تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است. در این میان گرمای شدید هوا در جنوب استان کرمان نیاز به آب در اوج گرمای تابستان را حیاتی میکند و مسئولان باید هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکل آب این شهر که مرکز شهرستان قلعه گنج میباشد اقدام کنند کاش مسئولان خود و خانواده خود را برای ساعتی جای مردم این منطقه میگذاشتند تا مشکلات این قشر از مردم را بیشتر درک کنند و با عزمی راسخ و همتی مضاعف درصدد حل این مسائل و مشکلات برآیند.